شستن موتور اتومبیل یکی از کارهایی است که سبب کارکرد بهتر اتومبیل می شود. در ابتدا شاید این کار خیلی راحت و به دور از هیچ گونه مشکلی به نظر برسد اما باید توجه داشته باشید که ندانستن روش های صحیح شستوشو و تمیز کردن موتور خودرو می توانید آسیب های جدی به خودروی شما وارد کند. از این رو لازم است هر یک از افرادی که صاحب خودرو هستند، نحوه صحیح شست و شو و پاک کردن موتور خودروی خود را بدانند تا با شستن اشتباه آن باعث ایجاد مشکلات ثانویه نشوند. اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که می خواهید نحوه تمیز کردن موتور خودرو را بدانید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

آموزش تمامی مراحل تمیز کردن موتور خودرو

هرچه یک خودرو قدیمی تر باشد و مدت زمان زیادی از تولید آن گذشته باشد گرد و خاک و دوده های حاصل از حرکت بر روی جاده ها و اتوبان ها، بیشتر بر روی موتور قرار می گیرند و روی این قطعه مهم خودرو را می پوشانند. با توجه به موضوع ذکر شده، موتور خودرو این توانایی را دارد که به سرعت کثیف شود و خیلی کثیف تر از حد معمول به نظر برسد، بنابراین نیاز موتور به تمیز کردن برای رفع وضع آشفتگی موجود یک نیاز طبیعی و رایج است.

مرحله اول: برای شروع کار خود به دنبال یک مناسب مناسب باشید.

جایی که شما قصد دارید موتور خودروی خود را بشویید وتمیز کنید، اولین قدم و یکی از مهم ترین قدم هاست زیرا تخلیه آب های آلوده به درون فاضلاب شهری و یا خیابان ها و جوی ها شهری یک امر کاملا غیر قانونی است. با توجه به این موضوع شما باید به دنبال یک محل امن برای دفع آب موتور خودروی خود باشید.

مرحله دوم: فراهم کردن وسایل مورد نیاز برای شستن موتور خودرو

سطل، برس تمیز کننده، ابر ظرف شویی، دستکش( ترجیحا پلاستیکی)، موتور شوی، تعدادی کیسه پلاستیکی، عینک و تجهیزات ایمنی، جاروبرقی یا لوله هوای آزاد، آب (ترجیحا آب داغ)، شلنگ برای کنترل جریان آب و در نهایت یک بطری اسپری وسایلی هستند که شما طی فرآیند شستوشو و تمیز کردن موتور خودرو به آن احتیاج پیدا می کنید.

مرحله سوم: پوشاندن قسمت هایی از موتور خودرو و دیگر قطعات برای اینکه خیس نشوند.

قطعاتی همچون آلترناتور، ورودی های هوا، توزیع کننده، بسته سیم پیچ و هر نوع فیلتری که احتمال می دهید خیس شود و در معرض خطر قرار بگیرد، با استفاده از پوشش های مناسب کاور کنید. شما می توانید در این مرحله از کیسه های پلاستیکی نیز برای پوشاندن قطعات نام برده شده، استفاده نمایید.لازم به ذکر است که اگر این بخش ها مرطوب و خیس شوند، احتمال دارد که خودروی شما تا زمانی که کاملاً خشک نشده است، درست کار نکند.

مرحله چهارم: آماده کردن محلول موتور شوی خودرو

موتور شویی را که از قبل تهییه کرده اید را درون سطح با مقدار مناسبی آب مخلوط نمایید. میزان آب باید به اندازه باشد که محلول به دست آمده صابونی باشد. برای اضافه کردن آب شما نیز می توانید دستور العمل نوشته شده روی بطری موتور شوی را نیز دنبال کنید. هنگام مخلوط کردن از تجهیزات ایمنی نیز استفاده نمایید.

مرحله پنجم: آبکشی موتور خودرو

برای شروع این مرحله شما به یک واشر با فشار بالا یا یک شلنگ فشاردار کم تا متوسط احتیاج دارید. برای شروع شست و شوی از قسمت عقبی موتور خودرو شروع کنید و به قسمت های جلویی بیایید. پس از شستن کامل عقب و جلوی موتور نوبت به دیواره ها می رسد. هنگام شستوشو با محلول توجه داشته باشید که محلول را به طور مستقیم بر روی اجزای الکتریکی موتور خودرو اسپری ننمایید.

مرحله ششم: تمیز کردن اطراف دهانه موتور با استفاده از محلول مخصوص

محلول مناسب شست و شوی اطراف دهانه را با توجه به دستورالعمل نوشته شده اعمال کنید. هنگام استفاده توجه داشته باشید که به هیچ وجه آن را بر روی سطوحی که نقاشی شده اند، نزنید زیرا سبب آسیب رساندن به آن نواحی می شود. بعد از سپری شدن مدت زمان لازم محلول یا پودر تمیز کننده را با استفاده از آب و شلنگ بشویید. در صورت نیاز و باقی ماندن کثیفی و آلودگی ها، شما می توانید این مرحله را تکرار نمایید.

مرحله هفتم: تمیز کردن موتور با استفاده از برس های تمیز کننده

در این مرحله محلول را یا با استفاده از برس موتور یا برس های تمیز کننده دیگر همانند برس ظرفشویی و… به آرامی موتور خودرو را تمیز نمایید.
اجازه دهید محلول تمیز کننده برای مدت زمانی حدود پانزده دقیقه بر روی موتور باقی بماند و سپس آن را بشویید. هدف از انجام این کار از بین رفتن گریس موجود بر روی موتور است.

مرحله هشتم: خشک کردن موتور خودرو

با استفاده از تعدادی حوله تمیز یا با استفاده از دستگاه های دمنده نسبت به خشک کردن موتور اقدام نمایید. توجه داشته باشید که استفاده کردن از قوطی های هوای فشرده یکی از بهترین راه ها برای خشک کردن قسمتی هایی است که دسترسی با استفاده از حوله غیرممکن ویا سخت است، یکی از بهترین راه ها است.
پس از اتمام کار قطعات موتور را دوباره چک کنید. در صورت وجود کف دوباره آن ها را خشک کنید.

توصیه ها و نکات که هنگام تمیز کردن موتور خودرو باید به آن ها توجه داشته باشید.

۱) به هیچ عنوان زمانی که موتور خودرو داغ است آن را تمیز نکنید، زیرا ریختن آب سرد بر روی موتوری که داغ است و دمای بالایی دارد، این توانایی را دارد که به آن آسیب برساند. همچنین در نظر داشته باشید که یک موتور داغ نیز می تواند سبب خشک شدن رطوبت سنج خودرو شود و لکه هایی را بر روی موتور نیز جا بگذارد. قبل از شروع تمیزکاری و شستوشو اجازه دهید که موتور به طور کامل خنک شود و به دمای محیط برسد.
۲) بهترین زمان برای تمیز کردن دهانه موتور خودرو صبح ها و قبل از روشن کردن خودرو و استارت زدن آن است.
۳) توجه داشته باشید که هنگام شستوشو با آب اگر فشار شلنگ و آب بیشتر از حد باشد، این فشار زیاد می تواند به قطعات موتور آسیب برساند. همچین این فشار زیاد می تواند سبب بروز آب به درون اتصالات الکتریکی شود و مشکلات جبران ناپذیری را به وجود آورد.
۴) تلاش کنید که کار خود را سریع و در مدت زمان کوتاهی به اتمام برسانید زیرا باقی ماندن محلول تمیز کننده موتور خودرو، بر روی موتور به مدت طولانی خشک می شود و لکه هایی را به وجود می آورد.
۵) برای دستیابی به مناطق سخت و دستگیر موتور، شما می توانید از مخزن های تمیز کننده کمک بگیرید.
کسب اطلاعات بیش تر در مورد خودرو و قطعات آن با یدک هوندا
اگر شما عزیزان علاقه مند به کسب اطلاعات بیش تر در مورد دنیای اتومبیل ها و یا قطعات خودرو هستید، می توانید با مراجعه به وبلاگ سایت یدک هوندا، از مطالب مفید آن بهره ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *